Gjelleråsen IF

Om skirenn

Om skirenn

Langrenn er en individuell idrett. Det vil si at mye er opp til foreldrene, når det kommer til det å konkurrere. I skigruppa ønsker vi at alle skal ha følelsen av å være en del av et lag, også når det er skirenn. 

Møt opp en til halvannen time før starttidspunktet. Når barnet skal starte sjekker dere dagen før på hjemmesiden til klubben som arrangerer rennet. Se etter skigruppas flagg når dere kommer til stadionområdet.

Førstemann fra klubben henter pose med alle startnumrene for klubben på rennkontoret. Det vil si at hvis du kommer først og ikke ser noen GIFere må du hente alle starnumrene. Dette gjelder særlig de yngste løperne. Finn et egnet sted "å slå leir". Alle fra skigruppa samles her etter hvert som de kommer, og får numrene sine ved denne "leiren". 

Gå gjennom løypa med barnet ditt, eller avtal med gruppen din at noen gjør dette. Det er mye morsommere å gå skirenn når man vet hvor man skal gå og vet om de motbakkene man skal forsere. Det å være uforberedt på sånne ting kan gi negative opplevelser for barnet og gjøre at det mister lysten til å gå skirenn. Start gjerne kvelden før med å avdramatisere det å gå skirenn. Det skal være gøy! Det er mange som heier på deg! Resultater har ingenting å si. Og man får premie. 

Husk å sjekke at smurningen er ok. Be om hjelp hvis du er usikker. Det er imidlertid kvelden før du må sjekke værmeldingen og gjøre skiene klare så mye som mulig, det gjelder både gliding og eventuelt festesmurning. Lurer du på hvordan du skal glide ski osv. - spør trenerne. Når du kommer på renndagen er vi mange fra skigruppa samlet. Be om råd. Alle i skigruppa skal hjelpe hverandre på skirenn. 

Barnet må varme opp litt før start. Dette er vanligvis vanskelig å få til i skiløypene, så det blir gjerne litt jogging, gjerne med skistaver. Ikke glem rikelig med drikke! Avtal gjerne med trenerne til barnet ditt, hvis det er flere fra gruppen som skal gå renn. Mye gøyere å varme opp sammen med andre. 

På skirenn er det lurt å ha med mye klær og varme sko, men husk å gå rennet med så lite klær som mulig. Ta av ekstra klær ca 10 minutter før start.  Man kan gjerne skifte til tørt og varm, ny ull innerst etter at man har gått i mål. Det er også lurt å ha med varme votter og boblejakke som kan brukes både under oppvarmingen og etter målgang. 

De fleste steder er det nå brikker for tidtaking. Disse festes på benet til løperne. Barnet må følges og få hjelp til festing av brikke ca fem minutter før start. Derfra sluses de videre til start av funksjonærene. Da er det bare å gi tommel opp og minne om at løperne må ha krefter igjen til slutten også.

Husk: vi gir positive tilrop til egne barn så vel som andre løpere fra skigruppa :-)

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift